HU EN
Edilkamin Kályhacsempe Mikofami Cserépkályhák Kandallók

Gyakran ismételt kérdések  

Termékeink

Az építkezés melyik ütemében célszerű építeni?

A mikor már meg van az aljzat beton, a vakolás, valamint nyílás zárók és zárható a helyiség.

Mikor kezdjük el a tervezést?

Célszerű, amikor a tervrajz készül a házról felvenni a kapcsolatot az építést végző céggel, hogy a kémény megfelelően legyen méretezve, a rosszul helyezett kéménytisztító ajtó ne akadályozza meg a kályha vagy kandalló építést, vagy az Önök által választott formához megfelelően legyen a hely kialakítva.

Cserépkályha vagy kandalló?

Ezt eldöntheti a kémény mérete is mert ha a kémény átmérője 14x14-es és 160- cm között van csak a cserépkályha javasolt. A cserépkályha begyújtás után kb. 2 óra múlva éri el a megfelelő hőfokot, ha leégett a tűz és lezárja a benne lévő samottból kiépített fűst járatoknak köszönhetően 10-12-órán át  adja le a meleget .

180-astól már kandalló is javasolható, főleg ha a családnak csak este vagy hétvégén van ideje, hogy begyújtson.

A kandalló egy tűztér betétből és annak burkolatából áll.

A kandalló hatásfoka is növelhető egy jól méretezett jó minőségű tűztérrel, aminek a levegő bevitele szabályozható így már nem ég le azonnal a rárakott fa, hanem hosszú ideig izzik és adja le a meleget a kandalló is.

Ami előny még egy jó minőségű tűztér már külső levegő bevezetéssel működik, nem a lakásból veszi el az égéshez szükséges levegőt. A mai jó hőszigeteléseknél ez nagyon fontos.

A külső levegő bevezetést cserépkályháknál is meg tudjuk oldani.